Silkeborgs Jul

 

 

Handel Silkeborgs vision med udviklingen af julen, er at skabe en juleudsmykning, der taler ind i fortællingen om Silkeborg. Dette er både den historiske fortælling om byen, men også brandet som værende Danmarks Outdoor Hovedstad – snart med Danmark Grønneste Gågader. I denne kobling, har det været naturligt at fokusere på det grønne og naturen. Derfor vil der være fokus på træer, mos, is, dyr mv., som vil blive smukt iscenesat i de fire igloer på Torvet.

Vi vil gerne skabe en stemningsfuld midtby, som også i juleudsmykningen er Silkeborgs egen. Juleudsmykningen er med til at sprede lys og glæde i en mørk tid, og at det bliver et projekt som Silkeborg tager til sig og tager ejerskab omkring.

Torvet bliver i år udsmykket med fire igloer/domer – to, som udelukkende indrettes som udsmykning, og to, som man kan opholde sig i- alt sammen tænkt omkring det store juletræ. Igloerne sender associationer til is, selvom de er lavet af genanvendeligt gennemsigtig polykarbonat. Derfor er domerne i juleudsmykningen omtalt som igloer. Dog har domerne også potentiale til at bruges i mange andre sammenhænge året rundt. Derfor håber vi også at de ville kunne bruges i nogle af årets andre aktiviteter, og der er potentiale for mange kreative ideer. 
Naturen er omdrejningspunktet for udsmykningen, og de to igloer, som udelukkende er udsmykning vil byde på bl.a. kæmpe svampe og skovens dyr. De to, hvor man kan opholde sig i, bliver dekoreret til vinterlig hygge. Vi tager selvfølgelig hensyn til Covid19-retningslinjerne, og der må derfor højest være 4 personer inde ad gangen. Dette vil der være skiltet med i igloerne, og der vil også være afspritning.

 

I år introducerer vi også Fader Jul i sin grønne dragt.

Vi har skabt en julefortælling, som fortæller hvorfor Fader Juls dragt forvandles til grøn, når han lander i Silkeborgs skove. Silkeborgs skove besidder nemlig en helt særlig julemagi, som giver rensdyrene evnen til at flyve jorden rundt juleaften. Derfor lander Fader Jul i Silkeborgs skove løbende igennem december, så rensdyrene kan spise sig mætte og blive fyldt af julemagien. Imens rensdyrene spiser, kommer Fader Jul ind til midtbyen og hilser på byens børn (og voksne). 

Vores julefortælling

 

Fase 2 i år 2021

I 2021 tager vi hul på fase 2 af juleudviklingen. Her håber vi at flere aktører i Silkeborg har lyst til at være med som samarbejdspartnere, således at Silkeborgs Jul bliver et fælles projekt. 
2021 er desuden jubilæumsår for Silkeborg by, og derfor håber vi at skulle skalere juleudsmykningen op, således at den kommer til sin fulde ret. Derudover vil der komme flere juleaktiviteter på programmet, samt et CSR-projekt og B2B-samarbejder.

 

Top
Thrane.nu